Cum se instaleaza automatizarile pentru porti batante BFT?

03/26/2021
de catre Costin Drehuta

Un aspect important in alegerea si montajul motoarelor pe portile batante este pozitia de instalare a suportilor pe stalpi si poarta. In functie de pozitia de montaj a motoreductorului pe foaia de poarta se creaza unghiuri si parghii diferite care au influienta directa asupra vitezei si fortei de inchidere/deschidere a portii.

In manualele de instalare a motoarelor de automatizare a portilor sunt prezentate diagramele si schitele de montaj al suportului posterior pe stalpul portii astfel incat actuatorul sa ramana in parametrii de functionare pentru care a fost construit, iar poarta sa poata face cursa utila in conditii de siguranta. De asemenea sunt evidentiate limitele minime si maxime de montaj pentru diverse aplicatii practice.

Daca privim o schema de instalare putem observa ca motoreductorul trebuie asezat in asa fel incat sa aiba un mic unghi fata de poarta, iar acest unghi trebuie sa existe si in situatia in care poarta este inchisa, dar si atunci cand poarta este deschisa. Acest unghi, denumit unghi de atac, permite ca forta exercitata de motoreductor sa imprime portii o miscare de rotatie in jurul axului balamalei.

Daca unghiul de atac este ales gresit, poarta se deplaseaza prea repede, prea incet, are o cursa incompleta, produce zgomot la deschidere sau la inchidere prin izbirea de opritori, etc. De asemenea functionarea este defectuasa, incoerenta, centrala de comanda declansand procedura de oprire la obstacol in mod eronat datorita faptului ca senzorul amperometric detecteaza suprasarcini tranzitorii.

Bineinteles ca motoarele automatizarii pot suferi defectiuni atat la sistemul reductor cat si la sistemul de prindere in suporti.

Asadar, pentru ca automatizarea ta sa deschida portile de fiecare data multa multa vreme, este necesar un montaj corect.

Procedura corecta de montaj a motoarelor de poarta batanta presupune intelegerea schitei de amplasare si a tabelului cu cotele de montaj furnizat de fabricant pentru fiecare tip de motor in parte. De fapt in functie de aceste tabele vom putea alege corect modelul motoarelor ce vor automatiza portile noastre. Cele mai importante cote din schema de mai jos sunt cota a si cota b si se masoara intre centrul de rotatie al portii si centrul de rotatie al motorului.
Spre exemplu, daca ne dorim un unghi de deschidere al portii de 92grade, vom alege pentru motoarele Phobos BT A25 o cota a =140mm si o cota b =150mm. Putem observa ca daca utilizam aceleasi cote pentru un motor mai mare, Phobos BT A40, unghiul de deschidere obtinut este de 111grade.
Cota b se va alege in funtie de grosimea s si greutatea portii conform tabelului alaturat.
In cazul in care spatiu de instalare a suportului posterior este limitat, verificati cu atentie schema M in care sunt evidentiate spatiile necesare.

Daca toate aceste schite, tabele si proceduri vi se par complicate BFT a pus la dispozitia celor care doresc sa aleaga motorul potrivit pentru poarta si sa il instaleze corect o aplicatie dedicata.

BFT Easy Set App este o aplicatie gratuita de mare utilitate pentru automatizarile de porti batante BFT care genereaza rapid cotele necesare pentru geometria portii.

Aplicatia este disponibila pentru instalare pe telefoanele mobile smart care utilizeaza sisteme de operare Android sau IOS si este foarte usor de utilizat.

   

 

ELI BT A40

01/27/2021
de catre Master Tiberiu

Automatizare ingropata pentru porti batante cu greutate maxima de 400kg si lungimea canatului de 4m, conceput special pentru uz intensiv.

Automatizarea ingropata BFT ELI A40 se recomanda portilor care au stalpi foarte grosi sau nu au spatiu suficient pentru montajul altui tip de automatizare. De asemenea, sistemul de automatizare cu motoare ingropate se foloseste pentru deschiderea portilor pana la 120°, iar timpul de deschidere este de 15 secunde.

Eli BT A40 este un operator pentru porti batante de pana la 4 m lungime; este echipat cu un comutator de limitare a codificatorului care recunoaste pozitia portii care gestioneaza deschiderea si inchiderea.

Eli BT A40 este potrivit pentru utilizare intensiva si este echipat cu noua roata dintata din material compozit XECARB® (Familia de compozite termoplastice XECARB ® reprezintă gama de produse care ating cele mai înalte caracteristici mecanice, împreună cu densitatea redusă și conductivitatea electrică, prin utilizarea fibrei de carbon ca armare în combinație cu familia de compozite termoplastice reprezintă gama de proprietăți ale produselor diferitelor termoplastice baze.). Dezvoltat cu polimeri armati cu fibra de carbon, acest material este ideal pentru utilizare in cazul portilor foarte grele, reducand uzura mecanica si prelungind durata de viata a produsului.

Afla mai multe despre Eli BT A40 aici.

U-Base-Programare și gestionare de la distanță a sistemelor de automatizare BFT

01/27/2021
de catre Master Tiberiu

 

U-Base: Proiectat în funcție de nevoile specifice ale instalatorului pentru gestionarea și întreținerea ușoară a sistemelor, software-ul inovator U-Base are o interfață de utilizator imediată și intuitivă și poate funcționa on-line, actualizând datele direct pe sistemele conectate sau operând off-line pe informație prezent în baza de date locală a computerului pe care este instalat. Pentru funcționare, sistemul necesită instalarea unei plăci de expansiune gateway B EBA conectată la unitatea de control și permite interfața chiar și fără fir sau de la distanță cu unitățile de control Bft (compatibil U-Link). Funcțiile principale includ posibilitatea de a afișa și edita parametrii și logica unității de control, precum și de a vizualiza lista alarmelor înregistrate. Prin intermediul unei interfețe grafice imediate, sunt monitorizate și toate funcțiile și parametrii motoarelor, afișând curentul de prag, curentul absorbit și poziția operatorului în timp real.

Software-ul U-Base asigură o gestionare ușoară a rețelelor chiar și foarte complexe. Toate funcțiile și parametrii sunt acum ușor de revizuit și editat pe computer. GUI (interfata) permite utilizatorului să revizuiască curbele de viteză și absorbție în timp real. Datorită versiunii U-Base Mobile, este de asemenea posibil să gestionați sistemele de la distanță folosind un smartphone sau o tabletă Android

Aplicatia U-Control de la Bft

01/27/2021
de catre Master Tiberiu

Cel mai mare atu al tehnologiei ne permite să economisim timp și energie și, prin urmare, ne oferă mai mult timp pentru noi înșine, simplifica și accelereaza acțiunile noastre zilnice.

Scoateți mașina din garaj, închideți poarta, coborâți jaluzelele când știți că veți fi plecați o vreme: toate acestea sunt lucrurile pe care le facem zilnic, acum devin automate, în adevăratul sens al cuvântului.

Controlați automatizarea casei chiar și atunci când sunteți departe de casă, aflați în timp real dacă ceva este deschis, blocat sau închis pentru a interveni și a face modificările necesare. Aceasta este ceea ce ne îmbunătățește capacitățile și ne face să stăpânim toate lucrurile mici pe care le facem în fiecare zi.

Aplicatia U-Control de la BFT economiseste timp simplificand utilizarea, cum ar fi gestionarea automatizarilor casnice direct cu un smartphone sau tableta din orice locatie.

U-Control iti permite sa afli imediat daca poarta este deschisa, blocata sau inchisa; poti schimba, de asemenea, starea ei. Functia GPS iti permite sa deschizi poarta automat, de fiecare data cand smartphone-ul tau se afla la o distanta prestabilita.

E5 BT A - automatizare pentru porti batante de la Bft

01/27/2021
de catre Master Tiberiu

E5 BT A este o automatizare, alimentata la 24V potrivita pentru utilizarea pe portile batante pentru pietoni si vehicule. A fost proiectata avand in vedere flexibilitatea si este potrivit pentru utilizare in resedinte individuale, blocuri de apartamente si locatii comerciale.

Operator electromecanic reversibil 24V pentru panouri de porți batante pentru acces pietonal și vehicul, pentru utilizare în case, clădiri de apartamente și zone comerciale. Dimensiunea sa mică permite instalarea pe stâlpi și coloane mici (lățimea minimă necesară 8cm). Opțiunea brațului culisant înseamnă că pot fi depășite constrângeri, cum ar fi pereții și obstacolele apropiate de operator. Funcția de limitare este reglată de encoder. Siguranța operatorului este garantată datorită sistemului D-track care determină cu precizie poziția și forța cu care se mișcă poarta, utilizând fricțiunea din interiorul motoreductorului și noile brațe articulate și glisante cu design anti-forfecare.

E5 BT A este disponibil in doua versiuni:

E5 BT A12, pentru canaturi de pana la 1,2 m lungime si 80 kg greutate, pentru portile de circulatie pietonala;

E5 BT A18, pentru canaturi de pana la 1,8 m lungime si 100 kg greutate, pentru portile de circulatie a vehiculelor.

Virgo Smart BT A- motoreductor pentru porti batante de la Bft

01/27/2021
de catre Master Tiberiu

Instalarea motoarelor pentru porțile batante poate fi dificilă atunci când stâlpii sunt mari sau acolo unde există puțin spațiu disponibil. Bft are o soluție pentru aceste probleme: Virgo Smart BT A.Deoarece Virgo Smart BT A funcționează cu un sistem de pârghii și un braț articulat care poate fi înlocuit cu un braț glisant, acesta este extrem de flexibil și poate fi adaptat pentru a se potrivi cu aproape toate mediile de instalare.

Automatizarea Virgo Smart BT A cu brat foarfeca pentru porti batante suporta o greutate de pana la 200 kg si cu o lungime a canatului de 2 metri. Este construita in jurul unor motoreductoare ce functioneaza la o tensiune de 24V, ceea ce asigura un control precis al portilor, siguranta in exploatare si un regim intensiv de functionare.

Motoarele cu brat articulat sau foarfeca se utilizeaza in aplicatii de porti fixate pe stalpi cu grosime mare (stalpi de beton grosi sau de zidarie).

RADIUS LED

03/17/2020
de catre

Un nou plus la gama de produse BFT: lumină intermitentă pentru porți automate, care datorită tehnologiei LED reduce consumul de energie. Să descoperim împreună câteva dintre avantajele RADIUS LED:

Lampa girofar BFT

BOTTICELLI SMART BT A

03/17/2020
de catre

Botticelli smart BT A cu un nou sistem ANTI – INTRUZIUNE
Noua funcție anti-intruziune pentru BOTTICELLI SMART BT A opereaza cu 24V si este folosita pentru uși de garaj secționale.
Conectarea Botticelli la o sirenă internă înseamnă că alarma se va activa atunci când senzorii de deschidere de pe ușile garajului și senzorii de mișcare detectează o intruziune. Sistemul poate fi activat direct de pe telecomandă.
Vizitati site-ul https://bft.ro pentru mai multe informatii despre noul BOTTICELLI SMART BT A.

INTERCONECTIVITATE: PROTOCOLUL U-LINK

03/17/2020
de catre

Luați cazul unui instalator care a trebuit să gestioneze sistemele de automatizare a unui număr de clienți, de exemplu într-un bloc de apartamente: ar fi trebuit să meargă la locul unde s-au instalat porțile și să lucreze individual la dispozitivul fiecărui client.
Interconectivitatea Bft conectează produsele astfel încât să poată intercomunica, creând un singur ecosistem tehnologic folosind protocolul de comunicare U-Link.

Despre BFT

03/08/2020
de catre

Din anul 1967 pana azi: cincizeci de ani de solutii Bft

Istoria BFT este o poveste a creativitatii, initial viziunea unei persoane, astazi o companie internationala recunoscuta in intreaga lume pentru solutiile inteligente si fiabilitatea produselor.

Alaturarea companiei BFT grupului Somfy, in 2004, a ajutat evolutia si autoritatea pe piata internationala. 530 de distribuitori si 24 de sucursale in peste 120 tari demonstreaza acest lucru.

De-a lungul anilor BFT a dezvoltat tot mai eficient tehnologia de automatizare a portilor glisante si batante si a creat solutii noi pentru sistemele de parcare si controlul accesului.

Recenzii

Foarte prompți băieții de la BFT. După o oră după ce le-am povestit și trimis poză cu ușa garajului care sărise din șină, au ajuns , au reparat, totul ok! Felicitări!
Apelați cu încredere!
Scrie un comentariu
Modul Wi-Fi / releu wireless pentru automatizari porti
Transport Gratuit
COD: rel.WiFi
150 Lei
COD: MITTO 2
96 Lei
Discount 12%
Discount 12%
COD: PHOBOS BT KIT A40 FRA
2.860 Lei 2.520 Lei
Discount 10%
Discount 10%
COD: PHOBOS BT KIT A25 FRA
2.720 Lei 2.448 Lei
Discount 5%
Discount 5%
COD: KUSTOS ULTRA BT KIT A40
3.210 Lei 3.049 Lei
Discount 11%
Discount 11%
COD: KUSTOS ULTRA BT KIT A25
2.990 Lei 2.670 Lei
Kit automatizare poarta culisanta max.400kg, BFT Deimos ULTRA BT KIT A400 + 4 cremaliere teflonate + Releu Wi-Fi
Discount 11%
Discount 11%
COD: Deimos ULTRA BT KIT A400 +4CP +REL.WIFI
2.091 Lei 1.855 Lei
Discount 10%
Discount 10%
COD: VIRGO SMART BT A 20 KIT INT 24-230V
2.730 Lei 2.460 Lei
Kit automatizare poarta culisanta max.400kg, BFT Deimos BT KIT A400 +4 cremaliere teflonate
Discount 7%
Discount 7%
COD: Deimos BT KIT A400 +4CP
1.799 Lei 1.681 Lei
Discount 4%
Discount 4%
COD: MITTO 4
98 Lei 94 Lei
COD: Compacta P111782
283 Lei
Discount 15%
Discount 15%
COD: KIT ATHOS AC25 A EU
2.350 Lei 1.992 Lei
Discount 12%
Discount 12%
COD: Phobos AC KIT A25 FRA
2.495 Lei 2.195 Lei
Discount 11%
Discount 11%
COD: BOTTICELLI SMART BT A850 KIT
1.050 Lei 937 Lei
Telecomanda wireless BFT, B-EBA WiFi Discount 4%
Discount 4%
COD: B-EBA WiFi
310 Lei 297 Lei
COD: Ares VELOCE SMART BT KIT A1000 + 4CVZ
2.978 Lei
Kit automatizare poarta culisanta max.600 Kg Deimos ULTRA BT KIT A600 + 4 cremaliere zincate
Discount 7%
Discount 7%
COD: DEIMOS ULTRA BT KIT A600 + 4CVZ
2.378 Lei 2.213 Lei
Telecomanda cu 2 butoane BFT MITTO 2, pachet Promo Family 3buc. Discount 5%
Discount 5%
COD: MITTO 2 KIT
273 Lei 259 Lei